Lijst van personages en hun auto’s uit The Fast and the Furious-serie

In dit artikel worden alle personages uit de films van The Fast and the Furious-serie besproken.
Deze serie bestaat uit The Fast and the Furious, 2 Fast 2 Furious, The Fast and the Furious: Tokyo Drift, Fast & Furious, Fast Five en Fast & Furious 6.

Een donkergrijs vakje duidt aan dat het personage niet meespeelde in de film.

Brian O’Conner[bewerken | brontekst bewerken]

Brian O’Conner werd in de films gespeeld door Paul Walker, dit nadat Mekhi Phifer, Mark Wahlberg, Christian Bale, Patrick Dempsey, Tom Hardy en Eminem bedankten voor deze rol.

Doorheen de films[bewerken | brontekst bewerken]

Brian O’Conner is het belangrijkste personage in de eerste films deze filmreeks en verschijnt dan ook in alle films, met uitzondering van The Fast and the Furious: Tokyo Drift.

In de eerste film werkt Brian als undercoveragent voor de LAPD. Wanneer hij zich aansluit bij een missie van de FBI komt hij in een totaal ander milieu terecht. Zijn opdracht is een reeks van diefstallen van vrachtwagentrailers rond LA op te lossen. Door dit onderzoek komt hij in de wereld van de straatraces terecht en ontmoet hij Dominic Toretto. Hij begint een relatie met Dominics zus, Mia Toretto. Op het einde van de eerste film helpt hij Dom (Dominic Toretto) te ontsnappen en vlucht hij zelf weg uit LA om te voorkomen dat hij gearresteerd wordt.

In de tweede film woont hij in Miami als straatracer. Nadat hij een race gewonnen heeft wordt Brian opgepakt. Men doet hem het voorstel om deel te nemen aan een FBI-operatie, in ruil waarvoor zijn strafblad wordt gewist. O’Conner neemt het voorstel aan en vormt een team met zijn jeugdvriend Roman Pearce. De twee vrienden gaan undercover als straatracers en zorgen zo voor de aanhouding van de drugsbaron Carter Verone.

In de vierde film wordt Brian een FBI-agent en krijgt hij de opdracht Arturo Brage, een bekende drugsbaron, op te pakken. Zowel Brian als Dominic infiltreren in Braga’s achterban. Samen slagen ze erin Braga te arresteren, maar ook Dom wordt hierbij opgepakt en veroordeelt tot een gevangenisstraf. Maar dit is buiten Brian, Mia en de andere leden van Dominics groep gerekend. Samen onderscheppen ze de bus met gevangene op weg naar de gevangenis en bevrijden ze Dom.

In de vijfde film raken Brian en Dominic in Rio de Janeiro gevangen in een gevecht met de corrupte zakenman en drugsbaron Hernan Reyes. Samen met hun achterban maken ze plannen om een deel van Reyes geld te stelen om zo hun vrijheid te kunnen kopen. Daarnaast blaast hij ook zijn relatie met Mia nieuw leven in en samen verwachten ze een kindje.
Om Fast Five goed te kunnen begrijpen moet je een aantal dingen weten over Brian:

  • Zijn vader is er nooit voor hem geweest en hij weet ook bijna niets over zijn vader. Dit staat in schril contrast met de band die Dominics vader had met zijn twee kinderen.
  • Hij zat samen met Roman in een jeugdinstelling voor ze politieagent werden.

In de eerste film was auto-tuning voor Brian nog onbekend maar na zijn ontmoeting met Dom werd hij meer actief in het racemilieu en veranderende hij in een ervaren mecanicien.

Zijn auto’s[bewerken | brontekst bewerken]

The Fast and the Furious

Turbo-Charged Perlude

2 Fast 2 Furious

Fast & Furious

Fast Five

Fast & Furious 6

Dominic Toretto[bewerken | brontekst bewerken]

Doorheen de films[bewerken | brontekst bewerken]

Dominic Toretto is een elite straatracer, een automecanicien en een ex-gedetineerde.
Zijn zus is Mia Toretto en zijn vriendin is Letty Ortiz.
Gedurende zijn hele leven al is Dom op de vlucht voor de politie. Om aan de politie te ontsnappen verhuist hij vaak en telkens laat hij zijn vriendin Letty achter om haar te “beschermen”. Hij woonde al in Mexico, Panama, Ecuador en de dominicaanse republiek.

In Fast and Furious verenigt hij zich met Brian om de dood van Letty de wreken en om drugsbaron Arturo Braga te stoppen.

Zijn auto’s[bewerken | brontekst bewerken]

The Fast and the Furious

The Fast and the Furious: Tokyo Drift

Los Bandoleros

Fast & Furious

Fast Five

Fast & Furious 6

Letty Ortiz[bewerken | brontekst bewerken]

Doorheen de films[bewerken | brontekst bewerken]

Letty is getrainde straatracer en automechanieker.

In Fast & Furious zit ze in de achterban van Dominic wanneer hij tankwagens van hun lading gaat bestelen in de Dominicaanse republiek. Maar wanneer de politie hem op de hielen zit laat hij haar achter om haar te beschermen.
Enkele weken later belt Mia Dominic om hem te vertellen dat Letty vermoord is door Fenix. Later komt uit dat Letty, nadat Dom haar verlaten heeft en zij hem niet heeft kunnen vinden, FBI-agent Brian O’Conner heeft gecontacteerd en zo als undercoveragent aan het werk gaat. Ze gaat undercover bij de achterban van Braga met als doel het strafblad van Dom te wissen zodat hij terug naar huis kan komen.

In een scène na de aftiteling van Fast Five ontvangt Luke Hobbs een document over een overval, in welke Letty een foto van Letty bijgesloten is. Dit geeft aan dat ze nog in leven is en betrokken is bij een overval van een militair konvooi in Berlijn.

Haar auto’s[bewerken | brontekst bewerken]

The Fast and the Furious

Fast & Furious

Fast & Furious 6

Mia Toretto[bewerken | brontekst bewerken]

Doorheen de films[bewerken | brontekst bewerken]

Mia Toretto is de zus van Dominic en heeft een liefdesrelatie met Brian.
Net als haar broer kan ook Mia goed met auto’s overweg.

In Fast Five is ze gelukkig samen met Brian en is ze in blijde verwachting van hem.

Haar auto’s[bewerken | brontekst bewerken]

The Fast and the Furious

Fast & Furious

Fast Five